CIRCUIT TRAINING

Circuit Training-ul este o forma de antrenament cu traditie, fiind descoperit de cercetatorii britanici inca din anul 1952. Scopul era sa se obtina un trup armonios intr-un timp record, solicitand in mod egal atat rezistenta cat si puterea organismului.

Astazi, Circuit Training-ul poate fi practicat la sala sau acasa si presupune sa fim active de la primul pana la ultimul minut al antrenamentului, fara pauza. Are loc un schimb constant intre exercitiile de tonifiere si cele de rezistenta. Organismul nostru este antrenat in mod continuu, dar moderat.

Exercitiile de forta nu trebuie sa fie prea intense, pentru ca muschii sa reziste pana la sfarsitul programului. Intensitatea optima este de 40-50 % din capacitatea maxima. De asemenea, e indicat sa se solicite alternativ grupele de muschi.Prin exercitiile de rezistenta, muschii se pot relaxa in mod activ.

Acest antrenament dozat, moderat pare mai confortabil, pentru ca nu ne epuizeaza la maxim, dar in acelasi timp, ne lucreaza toate grupele de muschi. Deoarece muschii nu obosesc prematur, miscarile pot fi mai controlate, iar posibilele accidentari evitate. Trebuie doar sa va dozati puterile si sa rezistati pana la finalul programului.